My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, September 13, 2011

Diane Wynne Jones: Taikuuden taakka

Jostakin syystä kirja on saanut merkityksettömän suomennosnimen; alkuperäinen nimi on "The Pinhoe Egg", joka kieltämättä olisi hankala tulkittava - Pinhoe on sukunimi.

Kirja kuuluu Chrestomanci-sarjaan. Kissa Chant on keskeisiä henkilöitä (tuttu kirjasta "Noidan veli"). Chrestomanci on arvonimi; arvonimen kantajan tehtävä on valvoa taikuuden väärinkäyttöä. Hänen nenänsä alla on vuosiatoja kukoistanut joukko kyliä, joiden asukkaat ovat hilpeästi käyttäneet taikuutta väärin ja piiloittaneet sen tosiseikan, kunnes kaksi sukua alkaa käydä ankaraa kaksinkamppailua ja Kissa joutuu sen keskelle.

Varsin hyvä Diane Wynne Jones -kirja, jossa on kaikkea, mitä kunnon velhokirjassa tarvitaan: yksisarvinen, luudalla ratsastusta, ympäriinsä sinkoilevia taikoja ja aarnikotkan muna.1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Liittyen kotiseutublogiisi- mistä olit kuullut tuolloin 2006, että Aleksanterin kirkkopuiston käytävien kohdalla sijaitsisi v. 1918 joukkohauta?

1:11 AM  

Post a Comment

<< Home