My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Wednesday, July 20, 2011

Hannu Rajaniemi: Kvanttivaras

Jean Le Flambeur on vankilassa, jossa hän kuolee koko ajan uudelleen. Epämiellyttävää. Yhtäkkiä hänet vapauttaa avaruusalus ja sen lentäjä, jonka nimi on Mieli (ja Mieli muistelee Sydäntä... ehkä tämä kaikki selviää jatko-osissa). Le Falmbeur joutuu suorittamaan vaikean tehtävän Marsin liikkuvassa kaupungissa nimeltä Oubliette. Kaupungin nimi on hiukan enteellinen, mutta ie juonipaljastuksia - tärkeintä on, että asukkaat ovat koko ajan yhteydessä toisiinsa enemmän tai vähemmän, yksityisyyden taso on kaiken aikaa valittavissa. Lisäksi myös Oublietten asukkaat kuolevat säännöllisesti, mutta eivät ihan yhtä tiuhaan kuin Le Flambeur vankilassa.

Epätavallista. Jotkut arvostelijat vertaavat "Kvanttivarasta" Alistair Reynoldsin kirjoihin, mutta minulle tulee mieleen Iain M. Banks. Olkoon kumpi tahansa, moderneissa scifi-piireissä liikutaan.

Pidin lukiessani, mutta kun tässä on kulunut vähän aikaa, niin oudosti on kirja pyyhkiytynyt mielestä. Lukiessa se sentään koukutti, joten ottakaa vinkkinä.0 Comments:

Post a Comment

<< Home