My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Friday, April 29, 2011

Patricia A. McKillip: The Book of Atrix Wolfe

Atrix Wolfe, maailmansa suurin velho, lupautuu lopettamaan sodan loitsulla. Sota todella loppuu - kaikki kuolevat. Taistelukentälle ilmestyy Metsästäjä, jolla on hirvensarviensa välissä musta kuu ja joka ajaa hulluuteen ja kuolemaan kaikki, jotka häntä katsovat.

Kaksikymmentä vuotta myöhemmin Pelucirin prinssi Talis, surmayönä syntynyt, opettelee velhotiedettä. Hänen käsiinsä hankkiutuu itsestään loitsukirja, jonka kaikki loitsut ovat vääriä ja tuhoisia, vaikka ne näyttävät helpoilta ja yksinkertaisilta. Talis ottaa kirjan mukansa Peluciriin ja tulokset ovat vähintäänkin outoja. Atrix Wolfe itse yrittää etsiä kirjansa ja kesyttää sen, mutta saa vain Metsästäjän uudelleen liikkeelle. Samaan aikaan Pelucirin linnan keittiössä patoja pesee mykkä Saro, jolla ei ole menneisyyttä. Mistä Saro tuli? Mikä on hänen osuutensa tarinaan? Ja miksi Metsän Valtiatar ryöstää prinssi Taliksen?

Kirja on yksi monista Oberon ja Titania -muunnelmista ja myös McKillipin tarinoista, joissa pohditaan velhon vastuuta. Kiehtova piirre tässä on, että suuri osa tapahtumista nähdään keittiöstä käsin, lukemattomien ruokalajien saattona.Epätavallinen näkökulma sankaritarinaan.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home