My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, April 19, 2011

Mercedes Lackey: Bardic Voices

Tapahtumapaikkana on se tavallinen fantasiamaailma - feodaalinen yhteiskunta, ei tekniikkaa. Yllättäen kyllä humanoidirotuja puikkelehtii seassa.

Päähenkilö on Rune, majatalon piian avioton tytär, jonka elämä on kurjaa - paitsi että hänellä on muusikon korva ja lahjaksi saatu viulu. Kun kylän nuoret härnäävät häntä, hän vannoo soittavansa viulua Kallokukkulan aaveelle - kukaan ei ole selvinnyt elossa yöstä Kallokukkulalla. Rune soittaa aamunkoittoon ja aave lahjoittaa hänelle pinon hopeaa. Rune päättää lähteä valtakunnan suurimmilla markkinoilla pidettyihin musiikkikilpailuihin, joissa voittaja pääsee Bardien Killan jäseneksi. Yksi mutta on - vain pojat hyväksytään ja Rune on tyttö.

No, ei liene vaikea arvata, miten juttu etenee. Runen tietä seurataan sitten avioliittoon asti. Rakenne on episodimainen, seikkailu seuraa toistaan. Siitä huolimatta viihdyin Runen, Vapaiden Bardien ja mustalaisten maailmassa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home