My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Thursday, February 24, 2011

P.C.Hodgell: Bound in Blood

Hodgellin Kercyrath-sarja on ehtinyt viidenteen osaansa - 25 vuoden odotuksen jälkeen. Viipymisen syy on ollut Hodgellin työ yliopistossa ja vaikeus saada kustantajia - hitaasti keräämäni osat ovat viideltä eri kustantajalta ja viidellä eri tyylillä painettuja. (Vain yksi kunnollinen kansikuva.) Nyt kirjailija on ryhtynyt päätoimiseksi ja taitaa saada osia nopeammin ulos.

Valitettavasti on sanottava, että taso laskee samalla, jos tämä viides osa mitään todistaa. Alkuosat ovat olleet mielikuvituksellisia, sydämellä kirjoitettuja, rakkaita lapsia. Tämä maistuu seikkailuromaanilta. Juonen pulmia ratkotaan kiihtyvällä vauhdilla, merkilliset ihmisluonteet käyvät tavanomaisemmiksi eikä outoja, yliluonnollisia hahmoja ilmesty.

Tosin muistutan, että vertaan sarjan aikaisempiin osiin, en useimpiin muihin fantasiakirjoihin, joita markkinoilla pyörii. Kercyrath-sarja on edelleenkin aivan omassa tasossaan. Kannattaa hankkia, jos pitää oudosta fantasiasta ja kirjoja ilmestyy uusina painoksina.


1 Comments:

Blogger Mikko said...

Olin vähän pettynyt kannen tissikuvaan. Ei näin hyvää kirjasarjaa (kirjan laadusta en vielä tiedä) pitäisi markkinoida tuolla tavalla...

Noin yleensä ottaen sarjan kirjoissa on kyllä ollut rumia kansia, To Ride a Rathornini kansi esimerkiksi on kamala ja Seeker's Maskin vielä hirveämpi.

10:09 PM  

Post a Comment

<< Home