My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Saturday, January 15, 2011

Anne McCaffrey - Elizabeth Ann Scarborough: Power Lines

Kirjasta "Powers That Be" alkanut älyllisen planeetta Petaybeen ja sen asukkaiden taistelu riistävää Yhtiötä vastaan kiihtyy. Yhtiö lähettää korkea-arvoisten neuvoshenkilöiden ryhmän päättämään, voiko planeetta olla älyllinen vai onko kaikki vain alkuasukkaiden juonittelua. Pelissä on koko väestön henki ja planeetan uusi elämä - jos ihmiset siirretään muualle, he kuolevat, koska heidän elimistönsä on sopeutunut vain Petaybeen oloihin. Planeetta taas halutaan raapia paljaaksi kivi- ja jäämöhkäleeksi.

Lisäongelmaksi muodostuu muutaman avaruusrosvon keksimä keino vaientaa planeetan ääni ja esiintyä shanachieina, planeetan puhehenkilöinä, joihin usea kylä on ruvennut uskomaan, ja varastaa malmit, joita he ovat löytäneet. Kaiken huipuksi Sean Shongili on saanut tiedon, että vaikeasti tavoitettavalla toisella mantereella saattaa löytyä tietoja hänen tutkimusretkellä kadonneesta sisarestaan sekopäisen, hurmoshenkisen lahkon asumasta "Kyynelten laaksosta" - ja lahkon profeetta suunnittelee ottaa Seanin 11-vuotiaan sisarentyttären kuudenneksi vaimokseen.

Planeetan puolestapuhujilla on kuitenkin heilläkin temppu tai pari käytössään...

Edelleen viihdyttävää space operaa, joka todennäköisesti huipentuu trilogian kolmannessa osassa.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home