My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, December 13, 2010

Nicola Cornick: Skandaalien lordi

Enpä edes muista, koska on viimeksi tullut luettua kioskikirja. Nyt muistan, miksi en ole lukenut.

"Skandaalien lordi" väittää tapahtuvansa recency-aikana (eli 1700-1800-luvun taitteessa) Englannissa. Pienintäkään ajankuvaa ei ole huomattavissa. Sankarin oletetaan olevan jonkinlainen byronilainen tyyppi, ja sankaritar huonosti kohdeltu ylhäisönainen - hiukan Barbara Cartlandin tyyliin (niihin on joskus tullut törmättyä), paitsi että Nicola ei ole kiinnostunut ruoskimisista kuten Dame Barbara - mutta silti typykkä syyllistyy koko ajan mitä uskomattomimpiin toilailuihin, jotka aina päättyvät sankarilta saatuihin, varpaat kiharaan vetäviin suudelmiin. Ja vähän pitemmällä kirjassa lemmenkohtauksiin, jotka väistämättä vetävät selän kaarelle ja aiheuttavat voihkintaa. Loppujen lopuksi rakkaus voittaa kaiken. Siinä se.

Jos haluaa lukea hyvän regency-kirjan, suosittelen Georgette Heyeriä, joka tiesi, mistä kirjoitti. Tosin Nicolalla oli hetkensä silloin, kun sankaritar rupesi vaatimaan miehiä kaksintaisteluihin, mutta Georgette saa enemmän irti karanneista kissanpojistakin kuin Nicola elävältä hautaamisesta.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home