My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, December 21, 2010

Clive Cussler & Justin Scott: Hävitys

Cusslerin herrasmiesetsivä Isaac Bell jahtaa sydämetöntä konnaa pitkin vuoden 1907 Yhdysvaltoja. Tuhoojan nimellä tunnettu mies tappaa syöksemällä junia kiskoiltaan, räjäyttämällä dynamiitilla rakennustyömaita ja tappamalla kylmäverisesti jokaisen, joka pääsee lähelle. Kohteena on Southern Pacific -rautatieyhtiön uusi oikorata ja silta, mutta mikä on motiivi? Ja kuka on tämä Tuhooja, jolla tuntuu olevan sisäpiiritietoa rautatiemoguli Osgood Hennessyn kaikista suunnitelmista?

Melkoisen mukava seikkailukertomus, jossa 1900-luvun alun tyyliin syöksytään mannerta pitkin poikin, sankarilla on välähtelevät siniset silmät, tarinan naiset ovat kauniita ja panokset korkeita - kirjassa pelataan myös pokeria. Cussler ja Scott tuntevat aikakauden taustan, erityisesti junat ja rautatiet, lähes liiankin yksityiskohtaisesti - jokainen veturi kuvataan viimeistä apupyörää myöten. Miehet käyttävät miekkaa ja derringeriä, revolveria ja Vickers-konekivääriä - nuori Van Dorn -etsivätoimiston harjoittelija saa luvan ottaa mukaan aseen, hänen käteensä lyödään revolveri ja annetaan ohje: "Se on kaksitoiminen. Vedä liipasimesta, ja kun meteli lakkaa, lataa uudelleen."

Hyvää viihdettä.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home