My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Friday, November 12, 2010

Lauri Vahtre: Absurdin suurvalta

Tässä on kirja suuresta neuvostovallasta - kaikista näkökulmista. Kirjoittaja on virolainen, mutta siperialainen tai vaikkapa valkovenäläinem olisi voinut kirjoittaa saman kirjan - jos olisi uskaltanut.

Olen itse aikoinani matkaillut Neuvostoliitossa, joten toden totta - Vahtre on pelottavan oikeassa. Satunnainen matkailija ei edes tajunnut, miten yleispäteviä havainnot olivat. Ohimennen voin huomauttaa, että Vahtren maininnat länsimaiden absurdiudesta ovat nyös peloittavan paikkansapitäviä, jos on töissä riittävän suuressa firmassa,kuten valitettava kokemukseni on ollut.

Havainnot liike-elämän absurdiudesta, kuten juoksentelu kaupassa lippujen ja lappujen kanssa, jossa toki ulkomaalaisille suotiin jonkinlainen apu (käsinkirjoitettu hintalappu), kolhoosien absurdius, ja jopa kaskujen absurdius, ovat toden totta lukemisen arvoisia. Kirja on luettavaa jokaiselle, joka haluaa mietiskellä itänaapurimme omituisuuksia - ja koti-Suomeen pesiytyneitä absurdiuden muotoja.

Terävästi kirjoitettu, ehdottoman luettava kirja.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home