My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, November 07, 2010

Eduard Uspenski: Krokotiili Gena ja hänen ystävänsä

Eduard Uspenski on tunnettu ja rakastettu lastenkirjailija niin Venäjällä kuin muuallakin maailmassa. Venäläiset tuntevat parhaiten krokotiili Genan, koska siitä on ehty runsaasti animaatioita.

Krokotiili Gena on lempeää lastenkirjallisuutta, joka toimii varmaan parhaiten varsin nuorille lapsille. Luvut ovat lyhyitä, tapahtumat yksinkertaisia eikä väkivaltaa ole - väkivaltaisimmat teot ovat markkinapallolla heittäminen ja ilmapalloilla pois lennättäminen. Hahmot ovat silti uspenskimaisen kiinnostavaia.

Aikuinen huomaa, että kirjassa pilkataan vienosti mennyttä neuvostomaailmaa. Huonosti menestyvä kauppa saadaan kananttamaan muodostamalla sen eteen jono - neuvostoihminen jonotti aina, jotakin tarpeellista jokaisen jononen etupäässä myytiin. Taipumusta liioitella tilastoja kuvataan toimittajan hahmossa; kun Gena ja hänen ystävänsä rakensivat taloa, toimittaja lisäsi jokaisen luvun kymmenkertaiseksi. Sitten kymmenen krokotiilia kommentoi uutista kymmenelle Muksikselle (venäläisen eniten rakastama hahmo).


0 Comments:

Post a Comment

<< Home