My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Saturday, September 18, 2010

Diana Wynne Jones:The Pinhoe Egg

Kirja on Chrestomanci-sarjaa (Chrestomanci on arvonimi; viran haltija pitää noituutta kurissa ettei se häiritse normaalien ihmisten elämää useissa eri maailmoissa). The Pinhoe Egg kertoo Eric Chantin eli Kissan ("Noidan veli", "A Charmed Life" elämästä Chrestomancin kartanossa.

Kartanoa ympäröivissä kylissä on vuosisatoja elänyt kolme sukua, Pinhoet, Farleighit ja Cleevet. Suvut ovat kaikki voimakkaita noitasukuja, mutta he ovat pitäneet sen salassa Chrestomancin linnalta, jonka asukkaita he pitävät epämiellyttävinä nousukkaina ja päällepäsmäreinä. Pinhoet ovat menettäneet Gafferinsa kahdeksan vuotta aikaisemmin (joka suvulla on johdossa Gaffer - mies - ja Gammer - nainen) ja nyt Gammer Pinhoe on sekoamassa päästään. Tämä johtaa melkoisiin mellakoihin, joita pahentaa se, että nykyinen Gammer lähettää vitsauksia Farleigheille - muurahaisia komeroihin, sammakoita vähän joka puolelle ja pahempaakin - ja Farleighit vastaavat vielä pahemmilla asioilla, kuten hinkuyskällä. Lisäksi Marianne Pinhoe tutustuu Kissaan ja lahjoittaa tälle ullakolla lojuneen munan, joka osoittautuu aarnikotkan munaksi.

Seuraa hämminkiä, mellakoita ja yleisesti viihdyttävää menoa. Kirja on todella vauhdikas ja hauska, varsinkin, jos tuntee etukäteen edes hiukan Chrestomanci-maailmoja. Luvassa on aarnikotkan lisäksi yksisarvisia, lentäviä pöytiä, seinien läpi kävelevä kissa ja muuta velhomaista.


1 Comments:

Anonymous Salla said...

Mä yritin lukee Noidan veljeä kesällä ja voi plääh, se tuntui tylsältä. Ja lapsena se oli todella lumoava kirja!

2:15 AM  

Post a Comment

<< Home