My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, May 25, 2010

Diana Wynne Jones: Enchanted Glass

Andrew Hope on noin 30-vuotias professori, joka haluaa kirjoittaa kirjan. Hänen ponnistustensa tielle tulee perintö; hänen maagikko-isoisänsä kuolee. Adrew muuttaa taloon ja alkaa taistella henkilökunnan kanssa - puutarhuri kasvattaa jättiläisvihanneksia ja tuo huonoimmat keittiöön syötäviksi, taloudenhoitaja siirtää joka päivä huonekalut paikkoihin, joihin Adrew ei niitä halua ja tekee illalliseksi pelkkää juustolla kuorrutettua kukkakaalia (se on muuten hyvää; miksi Andrew valitti?) ja molemmat toimittavat taloon töihin oman sukulaisensa, toinen hiukan vajaan Shaunin ja toinen tarmokkaan tyttärensä Stashen. Kaiken lisäksi taloon karkaa 12-vuotias Aidan Cain ja naapuri, mr Brown, valloittaa yhä suuremman alueen Andrewin maa-alueista piikkilangalla.

No, ei hätää. Adrew omistaa velhovoimia itsekin, hän vain on unohtanut, miten niitä käytetään. Talouteen liittyy vielä yksijalkainen jockey Tamsin ja ihmiskoira Rolf, ja yhdessä ruvetaan panemaan kuriin mr Brownia.

Dianan tämänkertainen versio Oberonista ja Titaniasta (niin, heistä on kyse)on hiukan heppoinen, mutta mukavat henkilöhahmot pelastavat kirjan - Stashen ja Titanian kissatappelu on verratonta luettavaa.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home