My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Thursday, April 15, 2010

Douglas Coupland: Eleanor Rigby

Heti alkajaisiksi kiitokseni sille kommentoijalle, joka kysyi tästä kirjasta ja sai minut lukemaan tämän.

Ensimmäinen havainto: "Eleanor Rigby" on niitä nyyhkytarinoita, joita naiset joskus haluavat katsella videolta ja syödä paljon suklaata.

Toinen havainto: miksi ihmeessä kuvitellaan, että jos naisihminen on sinkku, ylipainoinen ja 40-vuotias, hänellä ei voi olla sisäistä elämää, saati kiinnostavaa. Tämä on vakavasti syrjivä näkemys.

Liz Dunnilla oli kiinnostava sisäinen elämä jo ennen kuin hänen viisaudenhampaansa leikattiin ja hänelle alkoi tapahtua. Hän oli muun muassa pikkutyttönä nähnyt murhatun miehen; kukaan vain ei halunnut keskustella kokemuksesta, koska hän oli 12-vuotias ylipainoinen pikkutyttö, ja mitä kiinnostavaa voi olla 12-vuotiaissa ylipainoisissa pikkutytöissä? Kun Liz lopulta tuli 40-vuotiaaksi läskiksi ja hänelle alkoi tapahtua, tuttavien ja sukulaisten asenne oli edelleen sama hämmästys: Ei kai sentään Liz?

Ja kylläpä hänelle tapahtuikin. Yllättäviä, itkettäviä, hämmästyttäviä ja riemastuttavia asioita. Miten moni pysäyttää Frankfurtin lentokentän? Varsinkin Vancouverista kotoisin oleva nainen. Hyvä, Liz, hyvä, naimattomat naiset, hyvä, ylipainoiset. Tervetuloa maailmankartalle.


1 Comments:

Blogger Unknown said...

Taisin olla minä, ole hyvä vaan =D Huomasin tätä lukiessani, että en muista kirjasta oikeastaan mitään, paitsi että tykkäsin siitä kovasti. Se varmasti kertoo jotain kirjasta. Mutta ilmeisesti lukukokemus oli sinullakin ihan positiivinen.

3:29 AM  

Post a Comment

<< Home