My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, March 16, 2010

Patricia McKillip: The Cygnet and the Firebird

Patricia McKillip kirjoitti Ro Holdingista aikaisemmin kirjassa "The Sorceress and the Cygnet". Nyt hän palaa Ro Holdingiin hetkellä, jolloin maanomistajat pitävät kokousta (lampaista). Meguet Vervaine, Ron perheen serkku, pitää kunniavartiota ovella miekkoineen. Aika pysähtyy; ovelle ilmestyy tuntematon maagi ja vaatii sisäänpääsyä. Maagi saa Meguetin pudottamaan miekkansa. Maassa on myös ruusu. Meguet poimii ruusun eikä miekkaa. Tästä ruususta tarina alkaa.

Tulilintu lentää sisään myöhemmin. Se huutaa, ja sen huuto muuttaa kaiken tielleen osuvan jalokiviksi. Meguetista tulee ruusupuu. Onneksi kaikille tulilintu muuttuu aina kuun noustessa mieheksi, joka ei muista mitään, ei edes nimeään, ja kaikki tulilinnun lumoama palaa ennalleen. Silti Meguet tempautuu maagin (taas yksi Patrician x-nimistä - Rad Ilex) viemänä Saphierin maahan, jossa on Luxourin erämaa, ja siellä lohikäärmeitä - tai sitten ei. Nyx Ro taas löytää tiensä Saphieriin tulilinnun mukana. Alkaa kuolettava keskinäisen pettämisen leikki. Tulilinnun nimi on Brand, hän on Saphierin kuninkaan Drakenin poika. Rad oli hänen paras ystävänasä. Kuka valehtelee? Rad? Brand? Draken? Ja onko Luxourissa todella lohikäärmeitä? Onko kuningas Draken todella lohikäärmeen poika? Voiko hän nostattaa lohikäärmeet ja hyökätä Ro Holdingiin?

Parhaita McKillipejä.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home