My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Thursday, March 04, 2010

Mary Ann Shaffer ja Annie Barrows: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville

Mary Ann Shaffer (1934 - 2008) oli matkustanut toisen kirjan taustatyön vuoksi Englantiin ja kuuli tarinoita Kanaalin saarten miehityksestä sodan aikana. Hän matkusti Guernseylle, kuuli tarinoita miehityksestä ja kirjoitti tämän kirjan, jonka viimeisteli Annie Barrows (Mary Ann ehti kuolla ennen kuin kirja tuli painosta). Kirjasta on heti tullut menestys useissa maissa, joista yksi on Suomi.

Ensi silmäyksellä "Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville" on kevyehkö kirjeromaani, jossa on huumoria ja romantiikkaa. Tarkemmin katsoen kirja on tragedia - Kanaalin saarten tarina sotavuosina oli kovaa eivätkä kaikki selvinneet hengissä. Kirjallisuuden ystäville tarina on täynnä vetäviä koukkuja - Guernseyn asukkaat päätyivät kirjojen pariin salaporsaan vuoksi (lukekaa kirja!) ja esittävät omintakeisia mielipiteitään maailmankirjallisuuden suurteoksista. Hauskaa.

Mitä tulee perunankuoripaistokseen, niin lukekaa kirja. Minusta kyseessä olisi mieluummin vuoka kuin paistos, mutta en aio kokeilla reseptiä.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home