My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Saturday, March 20, 2010

Gary Valentine Lachman: Tajunnan alkemistit

60-luku, rauhan, rakkauden ja Vesimiehen aika. Okkultismin, LSD:n ja Mansonin perheen murhien aika.

Lachman on tehnyt tarkkaa ja mustan huumorin täyttämää työtä tutkiessaan 60-luvun pimeää puolta. Hän on aloittanut kauempaa - Helena Blavatsky, G.L. Gurdjieff, Aleister Crowley (jota ilman yksikään kirja ei tunnu täydelliseltä) ja H.P.Lovecraft esiintyvät kaikessa loistossaan, ja merkillisesti 60-luvun aatteet elävät tämän päivän Internet-sivustoilla. Lachman kertoo myös omakohtaisia muistojaan - hän on tuntenut useat ajan nimet, kuten Timothy Learyn. Lachman on rokkari, joten erityisesti rock-musiikin ystäville kirja on aarreaitta, mutta siitä saavat paljon irti myös popkulttuurista kiinnostuneet ja fantasiakirjallisuuden harrastajat.

"Love, not War" ei todella ollut hippikauden ainoa iskulause. Altamontin tuhoisasti päättynyt rockfestivaali on kirjassa mukana, samoin Mansonin perheen murhat - kammojuoksut. (Lachman kieltäytyy tekemästä Mansonista jonkinlaista pahuuden ylipappia - hän muistuttaa myös hänen yrityksestään kaivella käytäviä Death Valleyn pohjahiekkaan löytääkseen maanalaisen kaupungin, johon hän sitkeästi uskoi - Jeff Longin "Helvetin piirien" alkuidea?)

Mansonin perheen tappavia naisia

0 Comments:

Post a Comment

<< Home