My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, March 22, 2010

Douglas Coupland: Hei Nostradamus!

Neljä henkilöä kertoo tarinaa. Cheryl, joka on kuollut, Jason, Heather ja Reg. Tarina alkaa, kun Cheryl (17-vuotias, uskovainen, mennyt naimisiin väärillä papereilla ja odottaa vauvaa) ammutaan Columbine-tyyppisessä kouluammuskelussa. Coupland muuten järjestää ampujille todella vanhatestamentillisen kohtalon. Cheryl puhuu tarinassa vuoroon Jumalalle (jota hän ei tässä vaiheessa hirveästi arvosta), ja vuoroon lukijalle.

Jason on Cherylin salainen aviomies ja kuolleen vauvan isä. Hän on joutunut täysin raiteltaan - ei vain Cherylin kohtalon vuoksi, van koska uskonlahko on saanut selville, että ennen ampumista Cheryl ja Jason ovat - SUUDELLEET - joten kaikki on Jasonin syytä.

Heather on nainen, joka yritti nostaa Jasonin raiteilleen. Outoa kyllä, hän on onnistunut solmimaan jonkinlaisen ihmissuhteen Jasonin elämän painajaisen, Reg-isän kanssa - Reg on suurimman osan elämäänsä luullut olevansa Vanhan Testamentin profeetta kolmanteen potenssiin nostettuna. Viimeiseksi puhuu Reg, melkoisesti nöyrtyneenä.

Ei spoilereita, vannon, en kerro, mitä henkilöille tapahtuu, pääasiassa sen vuoksi, etten tiedä sitä.

Haluaisin tietää.


2 Comments:

Blogger Unknown said...

juoni vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta... hmm. tykkäsitkö kirjasta?
minusta Couplandin Eleanor Rigby oli ihan tosi hyvä! suosittelen!

12:46 PM  
Blogger Mette said...

Hmmm... pidin, mutta hämmentyneeksi se minut jätti. Minä kun todella olisin halunnut tietää, mitä monille henkilöille oikeasti tapahtui, myös muutamille sivuhenkilöille. Epätyydyttävää kuin tosielämä.

Päädyin jo lainaamaan "Eleanor Rigbyn".

10:48 PM  

Post a Comment

<< Home