My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, January 03, 2010

Louise Penny: Naivistin kuolema

Tämä on ilmeisesti Pennyn ensimmäinen kirja (esipuheesta päätellen) ja viehättävä. Three Pines -kylä ja sen omalaatuiset asukkaat esitellään suorastaan rakastavasti. Murhajuoni istuu luontevasti kylän taiteilijapiireihin (ratkaisun avain on maalaus) ja motiivi on hienostuneen psykologinen.

Pahojen asioiden syyksi esitetään myötätunnon ja eläytymisen puute ja samat ominaisuudet nuoressa naispoliisissa melkein tuhoavat koko murhatutkinnan. Enpä ole ennen tavannut kirjaa, jossa tökeröt möläytykset tuomittaisiin yhtä voimakkaasti. Kylään haluaisi muuttaa asumaan.

Kylän iäkkään asukkaan, Jane Nealin, tiedetään maalaavan, mutta hän ei ole koskaan tuonut esille yhtään tauluaan. Ystävät ovat viettäneet lukuisia onnelisia hetkiä hänen keittiössään, mutta yksikään ei ole saanut astua olohuoneeseen. Nyt Jane yllättää kaikki tuomalla harrastajapiirin näyttelyyn yhden taulun ja kutsumalla samalla koko kylän tähän suljettuun paikkaan, olohuoneeseensa. Ennen kuin suuri paljastus tapahtuu, Jane Neal löytyy kuolleena metsiköstä. Häntä on ammuttu jousella sydämeen. Metsästystapaturma vai murha? Armand Gamache Montrealista istuu puiston penkillä ja kuuntelee. Kylän salaisuudet paljastuvat...


0 Comments:

Post a Comment

<< Home