My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, December 14, 2009

Philip Matyszak & Joanne Berry: Roomalaisia elämäntarinoita

Roomalaiset ovat kovasti muodissa nykyään. Tämä ei ole huono kirja. Mitat lähestyvät kahvipöytäkirjaa, mutta kuvien ansiosta koko on aivan paikallaan.

Kirjassa on selkeä rakenne, jossa Rooman valtakunnan eri aikajaksot esitellään ensin lyhyesti ja selkeästi ja sitten on vaihtelevan pituisia jaksoja aikakauden henkilöistä. Tässä kirja on erinomainen. Olen luullut tuntevani kohtalaisen hyvin Rooman historian, mutta täysin yllättäviä henkilöitä tulee silti vastaan. Rooman varhaiskauden henkilöt ovat pikemminkin myyttisiä mitä ei selvästi sanota, mutta myöhemmillä jaksoilla tekijät uskaltavat jopa mainita, että enempää ei tiedetä, tai että henkilö katoaa historiasta. Kiitettävää.

Kuvitus on erinomaista; aikakauteen kuuluvien veistosten, mosaiikkien ja niin edelleen lomaan on sijoitettu myöhempien aikojen maalauksia, jotka saman tien kuvittavat näkemyksiä Roomasta ei aikoina - näitä olisi saanut olla jopa enemmänkin, ne ovat varsinainen kulttuurihistoriallinen näyttely.

Erinomainen kirja lajissaan.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home