My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Saturday, September 19, 2009

Anu Lahtinen: Pohjolan prinsessat

Onnitteluni sellaisen alueen kuvaamisesta, jota ei aikaisemmin ole käsitelty. Pohjoismaiden prinsessat (joista useista luonnollisesti tuli kuningattaria ja kuningataräitejä) on mielenkiintoinen ja laiminlyöty aihe, ja kuvatut yksilöt ovat kiinnostavia - luostarista karkaavia prinsessoja, noitia jahtaavia prinsessoja, aviomiestensä kanssa sitkeästi kiisteleviä prinsessoja viikinkiajasta 1600-luvulle. Sarja loppuu suunnilleen Kristiinaan, josta tuli Ruotsin kuningatar ( noituuteen uskova prinsessa Maria Elisabet on tosiasiassa kirjan viimeinen esitelty, mutta kuningatar Kristiina huomattavin).

Kirja on sujuva, rakenne on hahmotettu helposti luettavaksi. Yksilökuvaukset ovat kiinnostavia; aika monessa olisi ainesta romaaniin (kuten prinsessassa, joka organisoi kaapparitoimintaa Itämerellä ja koetti edistää Erik XIV ja Englannin Elisabethin välistä avioliittoa).

Kirja niille, jotka luulevat, että historia on ikävystyttävää.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home