My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, August 30, 2009

Charles de Lint: Yarrow

Charles de Lint on ollut tuottoisa fantasiakirjailija 25 vuotta. Pienenä poikkeuksena vakituiselle krijallisuuden lajille hän on kanadalainen. Yarrow on hänen ensimmäisiä kirjojaan, mutta samat teemat ovat esiintyneet kirjoissa alusta asti.

Cat Minhir on ujo, eristynyt tyttö, joka kirjoittaa fantasiaa. Lukijat eivät tiedä, että hän kirjoittaa asiat kuten kokee ne; lapsesta asti hän on unissaan vieraillut toisessa todellisuudessa ja kirjoittamansa tarinat hän on kuullut toisen maailmansa väeltä. Kolmeen kuukauteen Cat ei ole unkesinut. Syy paljastuu ja se on kylmäävä; hänet on löytänyt psyykkinen vampyyri, joka varastaa unet. Vampyyri pystyy myös tappamaan. Cat olisi mennyttä ilman uskollisten ystävien piiriä.

de Lintillä on kaikissa kirjoissaan joku näennäisesti kova tyyppi, skinhead, mafioso tai joku vstaava, joak silti osoittautuu teddykarhuksi. Valitettavasti myös ainakin yksi todella hyvä henkilö kuolee. Lopulta kuitenkin hyvä voittaa, kuten saduissa kuuluukin. Hänen henkilönsä myös puikahtelevat kirjoista toisiin; muiden kirjojen henkilöt usein lukevat Cat Minhirin kirjoja. Vielä yksi tavaramerkki; kirjakaupat, joihin tekisi lukijankin mieli piipahtaa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home