My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Thursday, August 27, 2009

Agatha Christie: Herkuleen urotyöt

Tuttua Agatha Christietä (kaikki Agatha Christie on "tuttua Agatha Christietä").

Tässä novellikokoelmassa juju on, että Hercule Poirot aikoo ratkaista samat ongelmat kuin sankari, jonka mukaan hän on etunimensä saanut. Siinä, missä Herkules käytti nuijaa, Hercule aikoo käyttää aivojaan, ja myyttisiä petojakin juoksentelee Englannissa vähän, joten urotekojen kohteiden on oltava symbolisia.

Kuvio estää senkin niukan henkilöhahmojen syventämisen, jota Dame Agatha on kirjoissaan harjoittanut, eikä tarinoihin mahdu paljon yllätyskäänteitäkään. Sen sijaan tarinoiden huvi tulee urotekojen sovittamisesta suunniteltuun kaavaan - Nemean leijona esimerkiksi osoittautuu pekingeesiksi.

Soveliasta luettavaa vaikkapa junaan tai hammaslääkärin odotushuoneeseen. (Tämä ei tarkoita, ettenkö pitäisi Christien kirjoista silloin tällöin - niitä lukee kuin söisi perunalastuja.)

1 Comments:

Blogger Tuure kirjoittaa said...

Luin tämän kirjan jokin aika sitten. Itse asiassa vuosi sitten. Mutta minä olen samaa mieltä kuin sinä, se ei ollut kovin onnistunut vain --- Grishamin kirjaa jouluksi kotiin sanottiin vain rahaa varten tehdyksi, ja ehkä tämä on tehty vain pikaista rahanpulaa varten. Sellainen ajatus välittyi minusta kirjasta.

12:32 AM  

Post a Comment

<< Home