My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, July 28, 2008

Tauno Kunnas: Paha

Tutkimus pahuuden olemuksesta kirjallisuudessa ja taiteessa.

Ison palan Kunnas on haukannut, ja tulokset ovat hiukan sekalaiset. Aika monia näkökulmia on löytynyt, niin että pisteet hyvästä yrityksestä. Vain hetkittäin teksti lipsahtaa yliopistollisen monitavuisiin sanoihin, mistä kiitos. Siitä valittaisin, että ennen vanhaan oli jotakin sellaist akuin kustannustoimittajat; tässäkin olisi moista henkilöä kaivannut. Inhottavan monta painovirhettä on hämärtämässä merkitystä (esimerkiksi, oliko tarkoitus kirjoittaa "pilkkuporvari" vai oliko sittenkin hakusessa pikkuporvari?)

Pahan erilaiset ilmenemismuodot ovat kiinnostavia - ei olisi heti tullut mieleen, että keskitysleirieen demonisuus itse asiassa kuuluu hakusanaan "arkinen paha" - mutta tietysti; kaasuttajat olivat töissä yhdeksästä viiteen ja kirjasivat tunnollisesti kaikki kultahampaat kuin kuka tahansa konttoristi. Onko Savion puukottaja arkisen pahan vai tyhmän pahan edustaja?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home