My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Wednesday, July 09, 2008

Robert Anwood: Kaikki jääkarhut ovat vasenkätisiäEpäilen, että kirjan suomenkielinen nimi on valittu, koska siitä saa niin söpön kuvan - englanninkielinen nimi on "Bears Can't Run Downhill and 200 Other Dubious Pub Facts Explained". Kapakkafaktoja on myös muunneltu suomenkielelle - alkuperäisessä on, kuten näkyy, 201 väittelynaihetta ja suomennoksessa 190, joista ainakin jotkut ovat puhtaasti suomalaisia - esimerkiksi kiista Matti Nykäsen mitaleista.

Minun pitäisi joko käydä huomattavasti useammin pubeissa tai valita paikkani tarkemmin - en ole koskaan osunut kapakkaan, jossa väiteltäisiin Jane Austenin "Ylpeys ja ennakkoluulo" -kirjan jatko-osista (tai edes Kalle Päätalon kirjoista, vaikka kerran päädyin kiinnostavaan keskusteluun Italo Calvinosta) tai siitä, joiko Charles Dickens todella joka päivä tuopillisen shamppanjaa (joi, kirjan mukaan). Useat viihde-elämää koskevat jutut menevät minulta yli tuosta noin. Monet ongelmat ovat kyllä aivan viihdyttäviä (tiesittekö, että Mount Everestin huipulla on tuhkakuppi?) ja monista olisi kiinnostavaa väitellä pubista, jos vain innokkaita osanottajia löytyisi.

Ja niin - juonispoileri - kaikki jääkarhut eivät ole vasenkätisiä. Ja karhut pystyvät juoksemaan alamäkeen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home