My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Wednesday, June 25, 2008

Fred Vargas: Ikimetsän sydän

Kustantaja on päättänyt jättää väliin yhden kirjan Vargasin eri raiteilla ajattelevan komisario Adamsbergin kuvauksessa. Elämäntarinan kannalta se on vahinko; tässä kirjassa Adamsbergista on yllättäen tullut isä; olisi ollut mukava tietää, miten sellainen pääsi tapahtumaan.

Joka tapauksessa "Ikimetsän sydämessä" selvitellään vanhaa Pyreneiden juurella syntynyttä verikoston tapaista, pohditaan, kuka tappaa saksanhirviä Normandiassa ja kaivaa hautoja auki ja jahdataan vankilasta karannutta 75-vuotiasta sarjamurhaajaa. Sen ohella tavataan tiikeriraitainen mies ja aave.

Eikä yksikään muu jännityskirjan tekijä ole rohjennut kirjoittaa kohtausta, jossa kadonnutta henkilöä jäljittää kissa, jota puolestaan seuraavat poliisit usealla autolla ja poliisihelikopterilla. 38 kilometrin matkan - ja vieläpä oikeaan paikkaan. Kissat eivät käyttäydy niin, mutta kirjailija, joka on luonut poliisiaseman, johon poliisit tuovat vaahtomuovivuoteita ja perustavat salaisia makeiskaappeja - sekä puhuvat runonsäkein - rohkenee myös luoda jälkiä seuraavan kissan.

Hauska kirja.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home