My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, May 19, 2008

Mark Mills: The Savage Garden

Oikein hyvä jännityskirja kesästä Italiassa vuonna 1958. Tai oikeastaan - jonkin matkaa luettuani - kirja on liian hyvä. Liian täydellinen. Päähenkiö Adam on nuori arkkitehtuuria opiskeleva englantilainen, joka saa professoriltaan tehtävän tutkia Toscanassa renessanssiajalla rakennettua muistopuutarhaa. Puutarhan rakensi Federico Docci nuorena kuolleen vaimonsa muistoksi. Adam löytää outoja vihjeitä täynnä olevan renessanssipuutarhan, kartanon, jonka ylin kerros on suljettu, koska saksalaiset surmasivat kartanon perijän vetäytyessään 1944, kauniin italiattaren, voimakkaan persoonallisuuden omaavan isoäidin ja entisiä partisaaneja - ja lisäksi rehevän pensionaatin emännän.

Kirjassa on kiistatta kaksikin jännittävästi etenevää salaisuutta, renessanssin aikainen ja toisen mailmansodan loppuaikana tapahtunut murha. Myös seksiä, rakkautta ja - niin - italialaisuutta. Siinähän ongelma onkin. Kirja on täydellinen toscanalaisfilmi, jossa on rooli Jeremy Ironsille - nykyistä nuorempana - korilla varustetulla polkupyörällä ajavana englantilaisena, Brad Pittille hänen veljenään, Sophia Lorenille nykyisellään kartanon emäntänä ja - kuka nyt olisi muodissa nuorena italiattarena? Ja täydellinen ympäristö renessanssikartanoineen, puutarhoineen, Firenze ja Siena heitettyinä mukaan kulisseina ja vielä pari luonneroolia entisinä kommunistipartisaaneina ja nykyisinä (siis vuodelle 1958 sijoitettuina) mafiosoina.

Luonnollisesti Mark Mills on Oxfordissa elävä britti. Älkää antako minun masentaa - kirja on edelleenkin oikein hyvä. Vain ärsyttävä.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home