My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Wednesday, May 07, 2008

Håkan Nesser: Ewa Morenon juttu

Nesser on vaihteeksi nostanut päähenkilöksi kauniin poliisinsa Ewa Morenon. Ewa on viettämässä lomaa miesytävänsä kanssa ja harkitsee avioliittoa. Esteeksi tulee kadonnut nuori nainen. Ewa on jutellut tytön kanssa junassa. Kun tämä sitten katoaa, Ewa huolestuu. Vielä enemmän hän huolestuu, kun tytön isäkin katoaa hoitolaitoksesta, jossa häntä on pidetty kuusitoista vuotta. Aikoinaan juttu oli skandaali: isä oli maannut 16-vuotiaan oppilaansa kanssa, ja hänet löydettiin raiteilta sylissään kuollut tyttö (joka oli ollut raskaana) ja umpihulluna. Siitä asti isä on ollut laitoksessa. Ewan tapaaman tytön äiti on kertonut tyttärensä 18-vuotispäivän kunniaksi tämän perhetragedian, tyttö lähtee katsomaan isäänsä ja siten alkaa vyöryä.

Kaikkein eniten Ewa huolestuu, kun paikkakunnan poliisipäällikköä ei tunnu huolestuttavan mikään - ei edes uimarannalta löytynyt kuollut mies. Todisteita salataan, silminnäkijät hätistellään tiehensä. Tietenkin Ewan täytyy sekaantua asiaan, loma tai ei. Aviomiesehdokas ei kylläkään suunnitelmien muutoksesta pidä.

Håkan Nesserillä on tapana kirjoittaa moraalisesti epämääräisiä tarinoita, joissa liikutaan poliisintyön kannalta harmaalla vyöhykkeellä. Tällä kertaa yhtä paljon painoa annetaan Ewan henkilökohtaisille pulmille kuin jutulle, jota hän ei oikeastaan saisi tutkia ollenkaan, lomalla kun on. Tarina liukenee helteeseen ja aurinkoon. Lppu on kylläkin yllätys.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home