My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, May 26, 2008

Alice Hoffman: Noitasisaret

Lisää noituutta perhepiirissä. Sally ja Gillian ovat kasvaneet tätiensä luona Owensien talossa. Kaikki Owensin naiset ovat noitia, sen tietää koko kaupunki. Tädit ovat erikoisen taitavia rakkaustaioissa. Ei liene ihme, että Sally ja Gillian joutuvat rakkauden loukkuun, ja niin tapahtuu Sallyn tyttärille Antonialle ja Kyliellekin.

Kirjassa ei ole niinkään tärkeää tämä rakkaus x 4 -tarina (tai rakkaus x 6; täditkin olivat kerran nuoria ja rakastuneita). Minä nautin kirjan rytmistä. Kiitokset siitä kääntäjille, Arvi Tammiselle ja Renne Nikupaavolalle. "Noitasisaria" lukiessa tuntuu aina, että kirjaa pitäisi lukea ääneen.

Sally Owens tietää sentään joitakin asioita varmasti. Heitä aina varissutta suolaa vasemman olkapään yli. Pidä rosmariinia pihaportin luona. Lisää pippuria perunamuhennokseen. Kasvata ruusuja ja laventelia onnea tuottamassa. Rakastu aina, kun voit.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home