My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Thursday, April 03, 2008

Michael Gruber: Luiden laakso

"Luiden laakso" ei ole uskonnollinen kirja vaan älykäs kirja uskonnollisista aiheista sen lisäksi, että se on jännityskirja. Miamin kuubalaisetsivä Jimmy Paz on ilmeisesti esiintynyt jo yhdessä kirjassa, jossa aiheena on ollut voodoo, mutta sitä en ole saanut käsiini. Nyt hänet kutsutaan murhapaikalle, jossa sudanilainen liikemies on pudonnut hotellin parvekkeelta. Uhria on ilmeisesti lyöty päähän ja työnnetty alas, ja hotellihuoneesta löytyy transsissa oleva nainen rukoilemassa, Emmylou Dideroff. Emmyloun sormenjäljet ovat murha-aseessa, ja kaikki näyttää selvältä. Ongelma on vain, onko Emmylou hullu vai terve mieleltään. Hänen mielentilaansa tutkimaan kutsutaan psykiatri Lorna Wise.

Emmylou suostuu tekemään täyden tunnustuksen, mikäli hänelle annetaan vihkoja ja kynä. Kun hän kirjoittaa häkellyttävää tarinaansa, Jimmy ja Lorna joutuvat tutkimaan murhaa ja siihen liittyvää tilannetta yllättäviltä kulmilta. Emmylou kirjoittaa ja puhuu Jumalasta ja Paholaisesta täysin toimivina henkilöinä; Jimmy Pazin äiti on santerian brujera ja tuo kuvaan santeria-pyhimykset, ja murha ei ole helppo juttu, vaan sekaantuu voimakkaasti Yhdysvaltojen terrorismin vastaiseen sotaan, Sudanin mahdolliseen öljyyn ja uskonnolliseen nunnakuntaan nimeltään "Kristuksen veren hoitavat sisaret". Kaiken lisäksi Emmylou tekee ihmeen tai parikin.

Kiinnostava, upeasti rakennettu kirja, jossa on yllätyskäänteitä. Uskonto on mielenkiintoisesti toimiva tekijä,. jonka voi ottaa suunnalta tai kolmelta loppuun asti. Ehdottomasti erilainen jännityskirja.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home