My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Friday, April 18, 2008

Michael Flynn: Eifelheim

Science fiction -kirja ensimmäisestä kontaktista muukalaisten kanssa - vuonna 1348. Ovela juttu. Nykyajassa avopuolisoista toinen on fyysikko, joka pohtii polyuniversumeja, toinen taas historioitsija, joka kummastelee kylää, joka katosi kokonaan Saksassa Mustan Surman aikana. Sitten heidän paperinsa sekaantuvat, ja oudosti osoittautuu, että asioilla on yhteys.

Suurin osa kirjasta vietetään mainitussa kylässä. Kummallisia tapahtuu, ja yhtäkkiä metsässä on joukko heinäsirkan näköisiä olentoja. Kontakti saadaan. Keskiajan ihmiset olivat yllättävän pitkällä Unversumin ihmeiden tutkimisessa; he vain pukivat asiat erilaiseen kieleen. Herkullisinta kirjassa ovat muukalaisten ja kylän papin keskustelut; he puhuvat eri asioista, mutta luulevat puhuvansa samasta. Sitten kylään tulee rutto.

Kylän katoamisen ihmettelyssä on ehdottomasti järkeä. Historioitsijan mukaan vaikka asutukset autioituisivat, uudet ihmiset muuttavat tilalle, koska kaikkeen on aina hyvä syy - tie, joki, kaivos. On todella kummallista, jos jokin paikka jää pysyvästi tyhjäksi. Tästä on hyvä aloittaa. Mikä vaivasi Eifelheimia? Kirous? Paholaiset? Muukalaiset?

Lopussa vedetään vähän mutkia suoraksi, mutta kokonaisuus on erinomainen.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home