My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Friday, April 04, 2008

Mercedes Lackey: Joust


Mercedes Lackeyltä alkavat aiheet loppua. Nyt hän keksinyt yhdistää muinaisen Egyptin (Ylä- ja Ala-Egyptin keskinäisen sodan) ja lohikäärmeet. Muu juoni on puhdasta Andre Nortonia; pahoinpidelty lapsi tai nuori, joka voimansa ponnistaen onnistuu vaikeassa tehtävässä, usein eläimen auttamana (tässä lohikäärmeen).

Tietysti kyseessä on trilogian ensimmäinen osa, joten jännite on hiukan kehnonlainen. Joka tapauksessa siis sotimassa ovat Tia (Ylä-Egypti) ja Alta (Ala-Egypti), ja sankari on poikaparka, joka on orjuutettu ja hänen perheensä on hajoitettu sodassa taivaan tuuliin. Puhtaan oikun vuoksi lohikäärmeratsastaja tulee kopanneeksi hänet mukaansa lohikäärmepojakseen. Lohikäärmeet ovat raivoisia olentoja, jotka vangitaan pesistään ja pidetään rauhallisina huumeilla. Tämä yksi ratsastaja - Ari - on keksinyt, miten todella kesyttää lohikäärmeen ottamalla se jo munasta. Poika, josta käytetään nimeä Vetch (vaikka hänen oikea nimensä on Kiron) opettelee salaa samalla tavoin kesyttämään lohikäärmeen ja pakenee sen kanssa. Lisää seurannee trilogian muissa osissa.

Parempaakin on luettu.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home