My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Saturday, April 05, 2008

Inna Bulgakova: Kuolema huvilalla

Tämä oli valitettavasti pettymys "Moskovan kirvesmurhien" jälkeen. Tiettyjä vihjeitä "Saatana saapuu Moskovaan" -kirjasta oli tässäkin - "käsikirjoitukset eivät pala" - ja oli virkistävää lukea venäläinen dekkari, jossa murhan syynä olivat Stalinin puhdistukset ja ilmiannot, mutta hiukan hutiloitu kirja oli silti. Käännöskään ei tuntunut niin sujuvalta kuin edellinen lukemani.

Taas on kyseessä kuoleman vuosipäivä, jonne kutsutaan kaikki murha-aikana läsnä olleet. Tässä tapahtumapaikkana oli huvila ja aikana murhatun vaimon syntymäpäivä. Kaikki pitivät juttua itsemurhana, kunnes leski meni siivoamaan huvilaa myydäkseen sen ja löysi uuden myrkkyrasian ja uhkauskirjeen. Koko asetelma oli hutiloitu - rottia vilisi joka puolella; ei ole mahdollista, että huvila olisi rottia täynnä vielä vuoden kuluttua juhlista. Puskin oli tällä kertaa kirjallinen päähenkilö - kuollut siteerasi häntä ja siitä leski alkoi epäillä. Kohtalaisen kehnoa työtä.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home