My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Wednesday, April 02, 2008

Alan MacFarlane: Kirjeitä Lilylle

Taas yksi niistä kirjoista, joissa kerrotaan kaikki mahdollinen alle 400 sivulla. Bill Bryson oli hauskempi, terveisiä vain. Tämä on varsin lattea opus. Isoisä Alan kirjoittaa kirjeitä lapsenlapselleen Lilylle maailmasta, ihmisistä ja siitä, miksi bussista aina myöhästyy (ei vain, viimeksi mainitusta Alanilla ei ole mitään sanottavaa). Lily on seitsemänvuotias; Alan yrittää kirjoittaa 17-vuotiaalle Lilylle, mutta tuntuu olevan epävarma siitä, minkä ikäinen Lily näitä kirjeitä sitten lopulta lukee. Epävarma hän on siitäkin, kirjoittaako hän Enlannissa vai Australiassa asuvalle Lilylle.

Sinänsä hyvä puoli kirjassa on, että Alan muistuttaa koko ajan Lilyä, miten Englannin elämä ei ole koko maapallon ihmisten elämää. Vaikka Suomi ja Englantikin ovat eri asioita, on hyvä suomalaisenkin pitää mielessään, että me emme aseta ihmiselämän normeja. Silloin tällöin löytyy myös tiedonjyväsiäkin - kuten se, että Englannin terveystilanne koheni, kun teestä tuli susoikkijuoma, teevesi kun keitetään ja itse tee sisältää bakteereja tappavia yhdisteitä.

Kirjan luettelomainen latteus selittynee sillä, että Alan viittaa lopussa Internet-sivuihin, joissa oikeastaan kaikki oikea asia on (Alanin oman lausunnon mukaan). Ensimmäinen interaktiivinen Internet-tietokirja? Se sivusto, josta kaikki tieto löytyy, on muuten Alanin webbisivu ja lisää viisauksia Lilylle löytyy myös.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home