My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Wednesday, March 05, 2008

Mercedes Lackey: Jinx High

Tutkijana on taas Diana Tregarde, romanssien kirjoittaja, wicca-noita ja okkulttinen tutkija. Tapahtumapaikka Jenksin esikaupunki Tulsassa, Oklahomassa. Kuinka sattuikaan, Tulsa on Lackeyn kotikaupunki, joten lempeä piikittely osuu varmaan kohteeseen.

Kirjan mukaan Jenks on Tulsan todellinen rikkaiden juppien pesäpaikka. Niinpä Jenksin lukio on koulu, jossa vanhemmat syytävät pennuilleen rahaa lapiolla eivätkä piittaa vähempää heidän tekemisistään ellei ovella ole vähintään poliisi murhasyytteen kanssa. Murhia alkaakin tapahtua, mutta poliisit eivät niitä tunnista (kirjan nimi on sanaleikki - Jenks = Jinx = pahanilmanlintu). Dianan yliopistoajan tuttavalla on poika Jenksin lukiossa, ja isällä on myös psyykkisiä kykyjä. Hän alkaa pelätä poikansa puolesta. Hän kutsuu Din näennäisesti antamaan kirjallisuuskurssia luovasta kirjoittamisesta, mutta todellisuudessa selvittämään, kuka uhkaa poikaa.

Dillä on ongelma. Joku käyttää vanhaa seksi- ja verimagiaa taidolla, joka viittaa vanhaan, kokeneeseen noitaan. Kukaan ei sovi kuvaukseen. Hyvin nopeasti lukijalle selviää, että todellinen syyllinen on 17-vuotias Fay Harper, 300-vuotias noita, joka on oppinut keinon vaihtaa ruumiinsa aina nuorempaan, kunhan vain toinen vaihdokas on hänen omaa vertaan. Din ystävän Larryn pojalla on tietämättään psyykkisiä kykyjä, joiden vuoksi Fay on suunnitellut hänen tulevaisuutensa: ensin vanhemmat kuolevat, sitten Deke menee Fayn kanssa naimisiin, siittää lapsen, johon Fay voi ruumiinsa vaihtaa, ja kuolee onnettomuudessa. Niin kävi myös Fayn isän. Nyt Fayllä on kuitenkin kunnon vastustaja, Di. Saman tien saamme tiviistetyn oppikurssin kirjoittamisen alkeista ja kuvauksen amerikkalaisesta lukioelämästä ja Tulsan kaupungin kulttuurielämästä.

Kirjan loppu antaa ymmärtää, että Lackey suunnitteli kirjoittaa aiheesta lisää, mutta toistaiseksi hän ei ole sitä tehnyt. Ikävää.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home