My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Saturday, February 09, 2008

Mercedes Lackey: Burning Water

Taas kohtaamme Diana Tregarden, romanttisten kioskikirjojen kirjoittajan, wicca-noidan, mustan vyön karatekan ja okkulttisten asioiden harrastajan. Tällä kertaa Di onkin saanut raskaan sarjan vastustajan - heränneen atsteekkijumalan. Lisäksi hän haparoi pimeässä - jumalla on kyky hämärtää häntä etsivien mielet niin, että he eivät kerta kaikkiaan pysty muistamaan mitään atsteekkeihin liittyvää.

Di avustaa Dallasin poliisia. Hänen vanha yliopistotoverinsa Mark Valdez on päätynyt Dallasin murharyhmään. Kun kaupungissa alkaa murhasarja, jossa Mark - itsekin okkulttisia kykyjä omaava - vaistoaa jotakin outoa, hän puhuu esimiehensä kutsumaan asiantuntija-avuksi "kulttiasiantuntijan". Di puolestaan tarvitsee kipeästi lisärahaa. Kirjasta "Children of the Night" tuttu Lenny ja hänen rakastajansa Keith ovat saaneet AIDSin. Keith on jo kuollut, mutta Lenny on epätoivoisesti avun tarpeessa, ja Di tekee voitavansa.

Lackeyn kirjat ovat usein - paitsi viihteellisiä ja jännittäviä - myös puheenvuoroja suvaitsevuuden puolesta. Suvaitsevuus ulotetaan tässä atsteekkeihin - vaikka uhririitit ovat kuvaamattoman julmia, monet uhrit kuvataan joko henkilöiksi, jotka kirkkaasti "pyysivät sitä" tai ihmisiksi, joiden elämä paranee vain kuolemalla - alaisiaan piiskaavista pomoista aivan pohjalla rämpiviin vinoihin asti. Vaikka ei ihmisiä silti tarvitsisi nylkeä elävältä.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home