My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, January 07, 2008

Georgette Heyer: Maailmanmies

Shakespearen ajoista asti Englannin näyttämöillä suosittiin tarinoita nuorista naisista, jotka pukeutuivat miehiksi. Georgette Heyer käytti mielellään tätä aihetta. "Maailmanmies" on varsin tyypillinen Heyer. Richard Wyndham on kaikkea, mitä sankarin pitää; komea, kolmissakymmenissä, hyvä urheilija, muodikas pukeutuja ja satumaisen rikas. Niinpä hänen sukulaisensa painostavat häntä menemään naimisiin. Hänelle on valittu jäävuorimainen Melissa, lordi Saarin tytär. Saar ja hänen poikansa ovat peloittavan velkaantuneita ja Richardin otaksutaan saman tien järjestävän perheen raha-asiat. Sen hän kyllä suostuisi tekemään, mutta hän kaipaa "herttaisempaa sylillistä", kuten hänen lankonsa asian ilmaisee.

Kun Richard tavattoman juovuksissa lähtee klubiltaan, herttainen sylillinen sanamukaisesti putoaa hänen syliinsä toisen kerroksen ikkunasta pojan puvussa. Pen Creed on perijätär, ja häntäkin yritetään naittaa. Niinpä hän on päättänyt karata. Richard on vastuuttomassa mielentilassa ja lupaa auttaa. Siitä se seikkailu sitten lähtee - juttuun sotkeutuu varastettu timanttikaulanauha, murha ja neidonryöstö. Kaikki päättyy kuten odottaa sopiikin, onnellisesti, mutta matkan varrella on hauskaa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home