My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, January 28, 2008

Fred Saberhagen: The Holmes-Dracula File

Fred Saberhagen otti aikoinaan käyttöönsä Stokerin Draculan ja pani kreivin kertomaan tarinansa itse ("The Dracula Tape"). Holmes-Dracula -tarinassa kreivi kohtaa kaikkien aikojen kuuluisimman salapoliisin.

Tarinan kertovat vuorotellen tohtori Watson ja kreivi itse. Holmesin kohdalla kaikki alkaa kuten Holmes-tarinat aina alkavat; ovelle pysähtyvät vaunut, joista nousee hätääntynyt nuori nainen. Hänen lääkärisulhasensa on kadonnut Sumatralla, ja nyt Lontooseen on ilmestynyt sairaalatarvikkeita, jotka sulhanen oli ostanut matkaansa varten. Hänen tarkoituksensa oli tutkia huhua, jonka mukaan outo eläin levittää ruttoa viidakossa.

Samaan aikaan arvokas herrasmies on tulossa Lontooseen. Satama-alueella häntä lyödään päähän puisella nuijalla. Hän menettää tajuntansa ja muistinsa ja huomaa ottavansa vastentahtoisesti osaa lääketieteelliseen kokeiluun. Miehen muistista kadonnut nimi on luonnollisesti Dracula.

Kun tarina etenee, paljastuu myös, miksi Sherlock Holmes ja Vlad Dracula muistuttavat niin suuresti toisiaan ja miksi Sherlockin veli Mycroft ei koskaan lähde ulos.

Varsin hauska Dracula-versio ja hyvää vastalääkettä niille romanttisille vampyyreille, jotka nykyään tuntuvat olevan muotia.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home