My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, December 16, 2007

Dean Koontz: Näkijä

Koontzin varhaiskauden töitä. Tästä puuttuvat ne ominaisuudet, joista Koontzilla olen alkanut pitää. "Näkijä" on varsin tavanomainen okkulttisen kauhun kirja; enintään voi sanoa, että se pysyy koossa loppuun asti. Klassisista kauhueläimistäkin käytetään kahta - kissaa ja lepakoita - vain rotat jäävät käyttämättä. (Koska satun pitämään kaikista kolmesta eläinlajista, en koskaan ole kokenut väristyksiä, kun jokin eläin astuu ruotuun.)

Mary, erittäin pätevä selvänäkijä, avustaa poliisia sarjamurhaajan etsinnöissä. Murhaaja tavoitetaan ja hän kuolee Maryn läsnäollessa. Kuollessaan hän nimeää Maryn. Sen jälkeen Mary alkaa sekä nähdä että kokea omassa ruumiissaan murhaajan teot. Murha-ase on kadonnut. Mary epäilee, että murhaajan henki on ottanut omistukseensa jonkun muun ruumiin. Kaksi muuta tärkeää henkilöä ovat Maryn aviomies ja veli, jotka vihaavat toisiaan. Tilanne kehittyy kuolettavaksi näiden kolmen välillä.

Ja pöh. Vakiokamaa. Junamatkalukemista; kestäisi korkeintaan Helsingistä Hämeenlinnaan. Tai Tampereelle, jos välillä käy ravintolavaunussa juomassa oluen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home