My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Thursday, October 04, 2007

Colin Dexter: Huone numero 3

Taas yksi ristisanatehtävä Colin Dexteriltä. Komisario Morse juo tavallista vähemmän olutta, mutta sen sijaan yhdessä kuolinsyyntutkijan kanssa giniä ja camparia, koska jälkimmäiseltä "lääkäri kielsi väkevien nauttimisen".

Tässä ristisanatehtävässä avainsana on "rastafari". Hotellissa on uudenvuoden tarjous, jonka ohjelmaan sisältyy naamaiaisilta. Pukukilpailun voittaa rastafari, joka sitten löydetään kuolleena huoneestaan. Ketään muuta ei sitten löydykään.

Hotellissa kyllä on väkeä, mutta lisärakennus on remontissa. Sieltä voi vuokrata vain neljää huonetta (alennuksella). Yhden huoneen varannut soittaa, että lumipyryn vuoksi hän ei pääse tulemaan. Kolme muuta huonetta saavat asukkaansa, kolme avioparia. Seuraavana iltapäivänä osoittautuu, että viisi ihmistä on kadonnut kuin tuhka tuuleen ja kuudes on hakattu hengiltä. Seuraava iloinen yllätys poliisille on, että kolme osoitetta ja kaikki avioparit ovat vääriä (väärä osoite on myös sillä naisella, joka ei tullut). "Idän pikajuna" á la Colin Dexter? Sitä joutuu komisario Morse miettimään.

En ole yleensäkään hyvä ristisanoissa, mutta tällä kertaa arvasin väärin niin monta kertaa, että siitä tuli tapa. Olen hyvässä seurassa - yllätetyksi tuli komisrio Lewiskin, tuo Morsen uskollinen kakkosmies. Vihonviimeiseksi yllätykseksi jäi: kenen kanssa Morse lähti jatkoille, kun juttu oli selvitetty? Pelkään pahoin, että senkin Lewis arvasi väärin, vaikka hänellä oli vihje, jota Morsella itsellään ei ollut (kuka luki Hardyn elämäkertaa?)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home