My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, September 23, 2007

Mercedes Lackey: Storm Rising

Toinen osa "maagiset myrskyt" -sarjasta. Tästä minä pidän. Suurherttua Tregane on jäänyt armeijansa kanssa keskelle tuhottua Hardonenia, koska Keisraikunta on täysin riippuvainen magiasta, ja magiset myrskyt ovat tuhonneet paitsi hänen ytheytensä, myös uurimman osan kaikesta, millä hänen armeijansa toimii. Lisäksi hänellä on käsissään se kaupunki, jonka hän oli valinnut päämajakseen ennen kuin yhteydet katkesivat. Nyt hänen täytyy kasata kaikki toimivaksi.

Mieleeni tulee koko ajan roomalainen legioona Hadrianuksen muurilla, kun Roomassa puhkesi siällissota ja yhteydet pääkaupunkiin katkesivat. Hyvin samanlainen tilanne. Tremone kamppaliee monenlaisten ongelmien kanssa viemärien toimivuudesta miesten huvittamiseen asti (ikävystyneet sotilaat ovat varsinainen ongelma).

No, samlla kun Tremane yrittää selvitä lumimyrskyistä ja musita ongelmista, Valdemarissa koetetaan selvittää itse maagisten myrskyjen arvoitus. Kirja rakentaa hyvän pohjan kolmannelle osalle; Arvoitus saattaa ratketa muinaisessa Hiljaisuuden Velhon tornissa - tai sitten ei...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home