My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Friday, August 17, 2007

Michael Innes: Hyvästi iäks'

Lempidekkarini, jonka luen silloin tällöin uudelleen. Tarina kiertyy Shakespearen ympärille, ja jutusta saisi mainion kesäteatterinäytelmän.

Sir John Appleby, Michael Innesin suosikkipoliisi, tapaa tuttavansa hautajaisissa tämän asianajajan. Vainaja on tehnyt tisemurhan, mutta asianajaja vihjaisee murhaan. Olosuhteet vaikuttavat sen verran oudoilta, että Sir John ei voi vastustaa kiusausta lähteä itse tutkimusmatkalle. Lewis Packford on kirjallisuustutkija, joka on erikoistunut paljastamaan outoja ja hämräperäisiä pikkujuttuja. Nyt hänen arvellaan saaneen käsiinsä kirjan, jossa on Shakespearen omakätisiä reunahuomautuksia. Kartanoon on kerääntynyt erikoislaatuisia kirjojenkeräilijöitä, ja kesken kaiken myös Packfordin kaksi vaimoa. Kukaan ei tiennyt ensimmäisestäkään, joten hämminki on täydellinen. Kesken riitaa kuuluu laukaus; Lewis löydetään kuolleena, ja hänen vierellään on Shakespeare-lainaus Hyvästi, hyvästi iäks', jossa muste on vielä kosteaa.

Kirjallisuustutkijat, vaimot ja talon henkilökunta viihdyttävät Sir Johnia ja lukijaa kunnolla, ja tapauskin ratkeaa - samoin Shakespeare-kirjan alkuperä.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home