My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, August 14, 2007

Georgette Heyer: No Wind of Blame

Heyerin arviolta 20-luvulle (aikaa ei mainita) sijoitettu kartanomurhajuttu. Päähuomion vievät draaman henkilöt, hupsut, hauskat ja hilpeät. Kirja on sekoitus Agatha Christietä ja P.G.Wodehousea.

Christieltä on peräisin taloa koossa pitävä Mary, isännän serkku. Wodehousea on emäntä, entinen revyytyttö, sittemmin rikas leski, joka erehtyi naimaan Maryn serkun. Wally huijaa vaimoltaan rahaa, seurustelee alemman luokan naisten kanssa ja ryyppää. Hän on taakka perheelle, mutta ei häntä sentään olisi tarvinnut ampua lesken ensimmäisen miehen aseella.

Juttua dramatisoi paitsi emäntä, myös hänen tyttärensä, joka on perinyt näyttelijänlahjansa äidiltään. Mary huokaa joka aamu, kun Vicky ilmestyy sen päivän roolissaan - Vuosisadan Tyttö, Äidin Hellä Avustaja, Femme Fatale ja niin edelleen. Lisäpotkua antaa georgialainen prinssi, joka on iskenyt silmänsä emännän rahoihin. Lisäksi tulee kiristyskirje ja raivoisa nuori kommunisti, jonka sisaren Wally on vietellyt. Paikkakunnan poliisi on helisemässä, mutta Scotland Yardin psykologiaan uskova ylikomissaari pysyy paremmin tilanteen tasalla.

Täytyy heti tänään mennä katsomaan, löytyykö näitä lisää.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home