My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Saturday, August 25, 2007

Carl Hiaasen: Double Whammy

Yksi suomentamattomista Hiaaseneista. Tässä pyöritään Amerikan raivoisissa bassinkalastuspiireissä. Minusta on yhtä kummallista kuin Hiaasenistakin, että ihmiset viitsivät istua ja katsella televisiossa, miten joku muu kalastaa, mutta näin asia on; ohjelmat ovat suosittuja. Hiaasenin kirjassa bassien vuoksi kannattaa jopa tappaa.

"Double Whammy" esittelee ensimmäistä kertaa Skinkin, erään umpihulluimmista kirjallisuuden henkilöistä, entisen kuvernöörin, nykyisenn erakon. Kuvittelisin, että Hiaasen ei aikonut käyttää häntä kuin yhdessä kirjassa. Onneksi hän muutti mielensä. Tässä kirjassa kerrotaan, millä mitättömällä ja alhaisella tavalla Skink menetti toisen silmänsä.

Mieleenpainuvimpia kohtauksia on se, jossa Jim Tile, musta liikkuvan poliisin mies, ja Al Garcia, kuubalaispoliisi, osallistuvat kalastuskilpailuun kuuden hevosvoiman moottoriveneellä, jota hinaa jäteauto, ja kahdeksan poliisiautoa tiukkana sattueena (värilliset eivät olleet tervetulleita kisaan).


0 Comments:

Post a Comment

<< Home