My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, February 27, 2007

Alison Plowden: Two Queens in One Isle

Elisabeth I:stä on yllättävän vaikea löytää kirjoja Suomesta saati hänen ja Maria Stuartin suhteesta. Tämä kirja kertoo molempien historian nimenomaan kahden kuningattaren valtataistelun näkökulmasta. Jännittäviä juonenkäänteitä riittää.

Usein annetaan kuva, miten yksinäinen ja urhea Skotlannin kuningatar joutui verivihollisensa käsiin, riutui vuosia vankityrmässä ja lopuksi teloitettiin. Eipä ihan niinkään. Muun muassa Marialla oli loppuun asti 40 hengen henkilökohtainen seurue ja hänet vietiin vastaamaan salaliittosyytöksiin (todisteiden hankinta oli loistava esimerkki Englannin varhaisen tiedustelupalvelun tehokkuudesta) kutsumalla hänet naapuriston kartanoherran kauriinmetsästykseen - Maria kävi koko vankeutensa ajan ratsastamassa, metsästämässä ja haukkapyynnissä.

Muutenkin Englannin, Skotlannin ja Ranskan mutkikkaat suhteet tuodaan selkeästi, joskin tiiviisti esiin. Elisabethin elämästä olisi voinut lukea enemmänkin, mutta suurin osa siitä ei kuulu aiheen piiriin. Vahinko.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home