My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, January 07, 2007

P. D. James: Majakka

Taattua Jamesia; suljettu yhteisö (rikkaiden lomasaari), tietyt tutut tyypit, kuten rikas erakkonainen ja hänen palvelijansa, tutut Jamesin poliisit; Adam Dalgliesh, Kate Miskin. Lievä yhteiskunnallinen säväys (yksi henkilöistä tekee eläinkokeita ja tulee rentouttamaan aktivistien rampauttamia hermojaan). P.D.James alkaa yhä enemmän muistuttaa nykypäivien Agatha Christietä - mikä ei ole moite.

Suljetulla saarella on kuollut kuuluisa krijailija. Juttu pitää hoitaa hys-hys, koska saarta on suunniteltu tärkeän kansainvälisen konferenssin pitopaikaksi. Murha vai itsemurha? Saarelle saa tuoda vain kolem poliisia, ja kun murhaaja tai sairaus iskee, pois ei pääse.

Jotenkin tuntuu, että James alkaa kyllästyä Adamiinsa; tällä kertaa tärkeämpiä ovat Kate ja uusi, puoli-intialainen Benton-Smith. Tapahtumapaikka on hyvä. Jos olisi oikein paljon rahaa, tuollaisella saarella olisi hauska oleskella.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home