My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Friday, January 12, 2007

Minette Walters: Kaiku

Varakkaan naisen autotallista löytyy nälkään kuollut asunnoton mies. Juttu ei kiinnosta kauan, vaikka nainen maksaa vainajalle hintavan polttohautauksen ja osallistuu itse tilaisuuteen. Ruppainen lehti antaa juopolle, keski-ikäiselle toimittajalleen tehtäväksi rakentaa jonkinlaisen jutun naisesta ja hautajaisista. Toinen lehti käyttää aihetta kirjoittaakseen kadonneista henkilöistä ja ottaa esiin kaksi varakasta miestä, vakoilusta epäillyn lordin ja kavalluksesta syytetyn pankkiirin.

Kun toimittaja Deacon alkaa tutkia pultsaria, Billy Blakea, hän alkaa epäillä tämän olleen kadonnut kavaltajapankkiiri. Hän ryhtyy pakonomaisella innolla penkomaan juttua, varakkaan naisen, nälkään kuolleen miehen ja kadonneen pankkiirin mahdollisia yhteyksiä. Tutkimusten aikana hänen elämäänsä kietoutuu lehden omituinen valokuvaaja, vanha juutalainen asianajaja ja 14-vuotias asunnoton poika, Terry. Yhdessä he kaivavat esiin todella omituisia asioita.

Minette Walters kuvaa parhaiten kodittomia, osattomia ja sosiaalihuoltotapauksia, mutta viehättävin hänen kirjojensa henkilöistä on katuviisas Terry. Ei ihme, että moni pysähtynyt asia lähtee liikkeelle, kun Terry ilmestyy paikalle - joskus ne lähtevät vähän epätoivottuihinkin suuntiin... Ja Terryn kautta puhuu kuollut Billy Blake, joka kaksi vuotta oli ollut pojan toveri.

"Kaiku" on parhaimmillaan henkilökuvauksissaan. Varsin epämiellyttävän oloisetkin ihmiset saavat äänen ja runsaasti inhimillisyyttä. Parasta Waltersia.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home