My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Thursday, January 18, 2007

Mercedes Lackey: Magic's Promise

Airut-Maagi Vanyel puolustaa lähes yksin Valdemarin valtakuntaa. Vanha kuningatar on kuollut ja uusi hallitsija on vakavasti sairas nuorukainen. Airut-Maagit harvenevat; he kuolevat rajasodissa ja uusia ei tunnu löytyvän mistään. Vanyel on luuhun saakka väsynyt ja valtavan yksinäinen. Hän lähtee lomalle sukunsa linnaan, missä ongelmat eivät ainakaan vähene; siellä hän on yhä se huonotapainen poika.. Sitten hän kuulee keskellä yötä hätäkutsun naapurivaltakunnasta. Jotakin hirvittävää on tapahtunut, ja Vanyel heittäytyy ratsaille ja lähtee ratkaisemaan uransa monimutkaisinta tehtävää. Juttu vaatii epätodennäköisiä liittolaisia, hänen tätinsä Arkki-Maagi Savilin avun ja sen aikana Vanyel kohtaa myös Lady Kuoleman.

Lisää siirappia. Hetkittäin tekee mieli potkaista Vanyeliä ja käskeä lopettamaan ruikuttaminen. Onneksi Yfandel, hänen Kumppaninsa, hoitaa sen lukijan puolesta. Varsinainen, monimutkainen juoniongelma pitää kyllä otteessaan loppuun saakka.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home