My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, November 07, 2006

Minette Walters: Paholaisen höyhen

Connie Burns on sotakirjeenvaihtaja. Hän on törmännyt työssään useissa maissa Afrikassa samaan palkkasoturiin - tosin tämä käyttää joka maassa eri nimeä. Connie alkaa yhdistää miehen samoissa paikoissa tapahtuviin prostituoitujen raiskauksiin ja silpomisiin, mutta sotatilanteissa kukan ei jaksa kiinnostua muutamasta kuolleesta naisesta.

Sitten Connie itse joutuu Irakissa väkivallan kohteeksi - hänet siepataan, kuten niin monet muutkin ulkomaalaiset. Kokemus lähes murskaa hänet - hän vuokraa väärällä nimellä talon syrjäisestä Englannin osasta. Connie joutuu huomaamaan, että siitäkään ei ole kestävää apua.

Minette Walters kirjoittaa hyytävän tiukkoja psykologisia jännityskirjoja. Tämä on yksi pahimmista, suorastaan vanhatestamentillinen. En halua harrastaa juonenpaljastusta, mutta totean, että Connien kertomassa tarinassa on kaksi mustaa aukkoa. Ensimmäinen on hänen sieppauksensa. Toinen on kirjan lopussa. Niiden liian tarkka ajattelu tuo painajaisia. Kuten Connie itse siteeraa Nietzcheä: "Kun katsot kauan kuiluun, katsoo myös kuilu sinuun."

0 Comments:

Post a Comment

<< Home