My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, November 26, 2006

Joanna Pitman: Blondit

Joanna Pitman on koonnut suuren määrän vaaleustietoutta samoihin kansiin. Siitä hänelle kiitos. Kirja on eloisa, jopa juoruileva; minua vaivaavat jotkin epätarkkuudet, mutta ei pitäisi takertua lillukanvarsiin. (No, lillukanvarsia ovat; kun Nero potkaisi Poppaeaa, tämä ei kuollut "silmänräpäyksessä", vaan keskenmenon seurauksena. Englannin Elisabeth oli tiettävästi punapää. Hakaristiä ei tarkalleen ottaen nostettu salkoon ensimmäistä kertaa vuonna 1907. "Uudet temppeliherrat" käyttivät intialaisten perinteistä hakaristiä, jonka sakarat osoittavat oikealle eli kiertävät myötäpäivään. Vasta Hitler piiris hakaristin natsityyliin vastapäivään kääntyvänä. Pikkuasioita nämä.)

Paljon mielenkiintoista aiheesta, ja varmasti melkoinen urakka on kirjan kokoaminen ollut. Kiitokset Joannalle, että hän on tehnyt krijan yleensä väheksytystä aiheesta (ja huomioinut myös miehet; yleensä ulkomuotokysymyksiä käsitellään vain naisten asioina).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home