My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Friday, November 17, 2006

Barry Hughart: Eight Skilled Gentlemen

Barry Hughartin kolmessa kirjassa seikkaillaan muinaisessa "Kiinassa, jota ei koskaan ole ollut olemassa"; Kiinassa, jonka tarut ja mytologia ovat totta. Päähenkilöitä ovat iäkäs oppinut Li Kao, jolla on vähäinen virhe luonteessaan (tämä virhe ollen täydellinen moraalin puute) ja hänen oppilaansa Härkä Numero Kymmenen, joka on väkivahva, muttei silti tyhmä. "Eight Skilled Gentlemen" on kirjoista huonoin, koska Barry Hughart on liiankin innostunut Kiinan vanhasta shamanistisesta perinteestä ja tunkee sitä yksityiskohtaisesti joka rakoon. Vauhdikkaita kohtiakin silti riittää: alussa sankarit osallistuvat mestaukseen, joka menee pieleen, kun kiinalainen vampyyri syö uhrinsa mestauspaikalla. Tämä johdattaa Li Kaon väärennetyn teen tapaukseen, joka taas johtaa hänet varastettujen lintuhäkkien ja oudosti kuolevien mandariinien tapaukseen, ja ennen kuin huomataankaan, hän ja Härkä Numero Kymmenen painelevat pitkin Kiinan rosvoaluetta nukketeatterin ja kuvankauniin naisshamaanin matkassa. Tarina päättyy lohikäärmeveneiden kilpailuun, jossa on todella paljon pelissä.

Ebsinnäinen Hughartin kirjoista, "Bridge of Birds", sai fantasiapalkintoja . Se on ehdottoman suositeltava. Kaksi muuta tarttuvat Hughartin ihailijoiden käteen ihan luonnostaan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home